Tuesday, December 27, 2011

Cuti Mid Sem

Sekarang ni aku tengah cuti mid sem.

Duduk rumah macam biasa la takde aktiviti special pon. Melawat tapak kejap, pegi bank, tengok tv sambil bermalas-malasan.

Nak online pon tak rajin. Malas tahap gaban. Setakat tengok-tengok macam tu je la. Blog ni pon dah nak bersawang baru nak update.

Tapi cuti kali ni rajin sikit sebab dah start buat assignment. Dah siap cari info, ada plan dah nak buat macam mana assignment tu. InsyaAllah 2-3 hari lagi 70% dah boleh siap kot.

Lepas cuti ni banyak test menunggu. Mood study tu tak datang lagi. Ingat nak balik awal kampus awal sikit boleh la study.

p/s : balik kampus ni dah tahun baru. azam baru, semangat baru, misi baru.

Sunday, December 18, 2011

Semoga Semuanya Berjalan Lancar

Lagi beberapa jam awak dah nak masuk wad bedah.

Risau?? Takut?? Cuak??

Mestilaa...

Tak tau macam mana keadaan awak yang sebenar. Tak tau apa sebenarnya sakit awak. Tak tau pembedahan awak tu macam mana dan apa risikonya.

Tak tau berapa lama pembedahan awak dan berapa lama awak tak sedarkan diri. Tak tau berapa lama untuk awak sembuh sebelum masuk lecture balik.

Orang risau...

Macam mana kalau lepas pembedahan selesai awak dah tak kenal orang. Macam mana kalau lepas pembedahan awak dah tak nak kawan dengan orang dah. Macam mana kalau apa-apa jadi kat awak.

Positif...

Ok, orang tak nak fikir bukan-bukan. Kena berfikiran positif. Orang kena bagi sokongan kat awak. Orang tau awak kuat semangat. Orang tau hati awak kuat.

Orang doakan awak selamat menjalani pembedahan dan pulih macam biasa. Kuatkan semangat, tabahkan hati. Walau jasad orang takde dekat dengan awak, tapi orang ada di samping awak - dalam hati awak.

p/s : InsyaAllah lepas awak sembuh, boleh la bawak orang makan tepi laut, dekat bot nelayan (=

Friday, November 18, 2011

Ayuh kembali ke sekolah!

Jom berkemas (:

Lagi dua hari dah nak start sem baru. Dah kena ubah mind set balik ni. Duduk rumah ape pon tak jadi.

Lepas ni hari-hari dah kena pegi kelas. Buka buku, fokus kat lecturer, balik, tido. Tutor dengan assignment tak buat.

p/s : tak sabar nak balik Penang sebab nak jumpa awak je (:

Tuesday, November 15, 2011

Bisnes@part time

Dah kenapa tiba-tiba nak cite pasal benda ni...

Entah.. Tiba2 je rase macam nak bisnes. Bukan la sampai nak bukak kilang. Saje je la nak bisnes kecil-kecilan. 

Tapi, tak tau nak jual nak ape. Ade cadangan?? MLM dan sewaktu dengannya memang tidak akan dilayan. Aku nak bisnes yg simple-simple je. Bila orang nak, datang beli kat aku. 

Actually memang dari kecik lagi aku suka bisnes. Dah macam-macam aku jual. Nak kata minat sebab banyak dapat duit, tak jugak. Tapi memang aku enjoy buat bisnes. Aku tauke, aku kuli. Bisnes aku, idea aku, modal, untung. Puasss!

Aku bukan jenis suka buat bisnes yang kena banyak cakap. Kena kempen orang beli. Memang tak la. Dulu pon bisnes yang memang orang akan beli tanpa kain rentang yang berkaler-kaler.

p/s : dah lame tak bisnes. dah patot start kumpul duit nak kawen.

Tuesday, November 1, 2011

Alhamdulillah

Alhamdulillah bangun pagi tadi je teros dapat berita yang best. Mesti bukan aku sorang je yang hepi dapat berita ni, semua yang bersimpati dengan rakyat Palestin pon akan turut rase gembira. 

Palestin telah diterima keanggotaan secara penuh dalam UNESCO. Sebanyak 107 negara anggota UNESCO mengundi untuk 'YES'  dan hanya 14 negara yang 'AGAINST' manakala lagi 52 negara memilih untuk tidak mengundi 'ABSTAIN'. Britain adalah salah satu yang memilih untuk tak nak undi (padan muka US).

Dah agak dah US dan sekutunya Israel, Australia, Canada, dan juga Germany antara negara yang menentang. France, Russia, India, China, Brazil pula antara negara yang menunjukkan sokongan terhadap Palestin.

Tapi korang kena faham UNESCO dan UN adalah berbeza. Namun macam mane pon keanggotaan Palestin merupakan titik permulaan baru bagi rakyatnya. Aku yakin inilah yang rakyat Palestin impikan. Bersukur untuk diorang.

Lepas ni UN pulak. Same2 la kita berdoa agar Palestin diterima dalam UN yang kite sedia maklum US sebagai salah satu kuasa veto yang akan menentang perkara ini. Tapi Russia yang juga mempunyai kuasa veto dalam UN mungkin akan membantu Palestin dalam isu ni. Russia lately ni banyak jugak try nak tolong Palestin.

Sekarang US dan sekutu kuat dy Israel tak senang duduk. Banyak negara dah tak nak jadi 'budak suruhan' diorang lagi. Same2 la kite berdoa untuk kebaikan Palestin.

p/s : tak tau mood ape datang tiba2 nak post pasal benda ni dalam blog.

Sunday, October 30, 2011

Selesai

Alhamdulillah..

Penyiksaan sudah berakhir. Walaupon tak seperti yang dijanjikan untuk senyap selama 2 minggu, tempoh seminggu tanpa sebarang perhubungan dan khabar berita memberikan kesan.

Seksa la juga jiwa dan raga nak habiskan tempoh 'sembunyi' tu. Bayangkan, benda bukan tak boleh nak contact tengah perang ke kat laut ke ape. Nampak je kalau online pon.

Tapi still tak boleh buat ape. Ni lagi satu, masa nak tido dengan waktu bangun pagi. Nasib baek tak gantung kalender besar nak pangkah countdown hari.

Dah macam ape..

Sekarang, tiada lagi keraguan. Cuma tunggu beberapa tahun lagi. Berusaha ke arah tersebut dalam semua perkara. Harap semuanya dipermudahkan. InsyaAllah.

Harap2, tak de la lagi buat rule pelik2. Tak sanggup dah nak seksa diri. Adoiiii~~~

p/s : tak sabar nak makan cake dengan mat kool traffic light (=

Friday, October 14, 2011

Untuk Awak

Sebab ape??...

Sebab ape saya tertarik untuk mengenali awak?? Saya sendiri tiada jawapan yang konkrit sekonkrit konkrit yang sudah konkrit. Memang di awal perkenalan kita sewaktu masih baru berada dalam kelas yang sama tiada ape sebab yang kukuh untuk saya menganggap awak lebih dari sekadar teman sekelas.

Tapi...

Lama-kelamaan yang tak tau la berapa lama, hati saya kuat untuk lebih mengenali awak. Bukan la niat saya ade udang di sebalik mee pulak. Hanya sekadar untuk mempunyai kawan berbicara. Barangkali ade sesuatu yang saya tidak perasan tentang diri awak bahkan awak sendiri mungkin terlepas pandang untuk menarik saya mengenali awak.

Jujur saya katakan walaupon saya ni selalu bergurau awak bukan la supermodel, dewi remaja ataupon gadis tercantik di desa awak. Awak hanya la gadis biasa tetapi awak juga mempunyai kelebihan tersendiri. Tetapi, tiada ape yang menghalang saya untuk lebih mengenali awak setelah beberapa bulan tempoh perkenalan kite. Kenapa saya memilih awak?? Kerana saya juga hanya la insan biasa yang tidak sempurna.

Sekejap...

Memang tempoh perkenalan kite tidak la begitu lama sebab kalau tanam sawit pon belom sempat mengeluarkan hasil, tetapi perasaan sayang saya kat awak begitu kuat walaupon memang tak boleh nak ukur guna pembaris, micrometer screw gauge mahupon tali rafia yang dibentangkan di seluruh gurun sahara.

Saya sendiri tidak mengerti bagaimana perasaan ini boleh hadir ke dalam jiwa saya yang muda ini. Memang pada mulanya respon dari awak seakan-akan kayu yang sudah hilang bunga sebab madunya disedut rama-rama(err??) tetapi Alhamdulillah lama-kelamaan Allah telah membuka pintu hati awak untuk menerima saya secara perlahan-lahan.

Perkenalan dengan keluarga awak membuat saya lebih komited dan menghargai perhubungan ini. Walaupon awak memang kadang-kadang tu kejam dengan saya tapi saya tak la kesah sangat sebab ade jugak benda yang awak buat untuk saya. Kira macam ambik hati saya la. Sweeetttt!!... Dah semut pulak nak menyibuk.

Danke schön..

Thanks sebab menerima saya dan saya tau awak sangat hargai ape yang saya buat untuk awak walaupon tak banyak mane pon. Mungkin kadang-kadang awak tak tau nak act macam mane tapi saya tak kesah sebab ni baru permulaan untuk kite saling lebih mengenali. Saya sangat hargai semua yang awak buat untuk saya. Saya juga nak minta maaf kalau saya ajar awak silibus yang memang tak boleh didapati di mane-mane sekolah, pusat pengajian tinggi mahupon di pusat asuhan orang-orang kurang upaya.

Ape pon yang jadi lepas ni, InsyaAllah saya akan jaga awak dengan segala yang saya mampu walaupon kadang-kadang pinggang saya sakit sebab dah berusia. Kalau awak jatuh bangun la sendiri ek. Kalau orang tanya saya ape yang saya nampak tentang kelebihan diri awak saya jawab, 'semua yang orang lain tak nampak'. Saya nampak kecantikan awak yang sebenar. Saya akan selalu ade bila awak perlukan awak.

Saya sayang awak...

Monday, October 10, 2011

Cuti Sem

Bila start cuti, memang la seronok x payah pg kelas. X de la susah2 nak kena fikir. Waktu pg kelas sibuk nak cuti. Bila dah cuti..

Bosan la pulak duduk rumah sorang2. Bukan sehari dua. X tau nak buat ape. Baru berapa hari je cuti duduk kat rumah. Dah x sabar nak start sem baru.

Actually, bukan x sabar nak start sem baru. Tapi x sabar nak jumpa awak. Rindu kat awak sangat2. Bila kat rumah sorang2, mula la teringat kat awak. Aishhhh~~

p/s : duduk rumah memang keje makan, tido, tgk TV. x produktif langsung. haha..

Wednesday, September 28, 2011

......

"Find someone worth your tears, worth your laughter, worth your heart and that loves you as much as you love them"

Monday, September 26, 2011

Someone

"I don't want a perfect person, I just want someone to act silly with, someone who treats me well and loves being with me more than anything"

Saturday, September 24, 2011

Loving U

"Do I love you because you're beautiful,
Or are you beautiful because I love you?"

-Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II, Cinderella-

Tuesday, September 20, 2011

Love You Like a Love Song

Artist: Selena Gomez
Songwriters: Adam Schmalholz Antonina Armato, Timothy James Price.

It's been said and done, every beautiful thought's been already sung and I guess right now, here's another one
So your melody will play on and on with the best of 'em
You are beautiful like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical. You saved my life again and I want you to know baby.

Chorus
I, I love you like a love song, baby (3x)
And I keep hittin' repeat-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby (3x)
And I keep hittin' repeat-peat-peat-peat-peat-peat

Constantly, boy, you play through my mind like a symphony.
There's no way to describe what you do to me.
You just do to me, what you do and it feels like I've been rescued, I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful, you are and I want you to know, baby

Chorus:
I, I love you like a love song, baby (3x)
And I keep hittin' repeat-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby (3x)
And I keep hittin' repeat-peat-peat-peat-peat-peat

Bridge:
No one compares, you stand alone to every record I own.
Music to my heart, that's what you are.
A song that goes on and on

I, I love you like a love song, baby (3x)
And I keep hittin' repeat-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby(3x)

Love you
Like a love song

p/s: a very catchy n simple song. i love u like a love song =)

Monday, September 19, 2011

Sakit Lutut

Tadi maen badminton dgn manusia2 yg laen. Dah dekat 5 tahun kot tak main.

Sport laen pon dah lama tak main. Futsal pon dah berapa bulan tak main. So faham2 la kondisi kesediaan tubuh badan aku.

Dah la datang2 terus main tanpa sesi meregangkan segala otot2 dan urat2 yang dah berkarat.

Bila dah main tu faham2 la tahap kepantasan dan kecergasan aku. Time maen tak rasa sakit pon.

Tapi bila dah balik nak solat...

Krakk! Krukk!

Dah tua laaaa... Adoii.

Sakit lutut. Rase mcm dicucuk garfu besi yang dah karat.

Nak kate tak cukup calcium tak jugak. Banyak je minum susu. Aishhh

p/s : hujan pulak tgh2 mlm ni. sedap tido ni.

Saturday, September 17, 2011

Makan vs Kurus

Burpppp!!

Nak bernafas pon dah susah. Tu la pasal. Makan x beringat. Jadi macam ni sape yang susah.

Ni nak cite sikit pasal badan aku yang dah naek (sikit je). Dulu time puasa, dah plan nak bersenaman dan berkurusan. Tapi ape yang jadi lepas puase..

Open hause sana sini..

Adoyai...semua benda la nak makan. Hujan pon tau berhenti. Aku xreti nak stop. Ntah bila nafsu makan ni menjadi-jadi pon xtau.

Lepas habis je final nak senaman la...kot. Perut dah semakin sihat ni. Payah~~~

p/s : esok adik lain mak lain bapak ajak main badminton dgn lain2. mmg nak je la sebab boleh keluar peluh. lg pon mmg dah lama xtunjuk bakat main badminton. siap la korang kena tapau esok =D

Tuesday, September 6, 2011

Headache

Sakit. Berdenyut-denyut...

Tp, bukan di tahap kritikal. Masih terkawal. Dua masih lg nampak dua. Xde la pulak jadi tiga.

Migrain...kot..

Dah lame kena. Tp, ciput2 je. Tidak serius. Malam ni jd lg. Td sakit. Sekarang dah kurang.

Kemalasan melanda...

Mood cuti xabis lg. Rase malas nak buat pape. Minggu ni ade 4 test. Buku n notes tak berusik. Lg 2 minggu dah final.

p/s: duduk rumah makan banyak. perut dah bertambah 'sihat'. memang nak bg berisi lg badan. tp perut yg 'membesar'. jom kita senaman!!

Friday, August 26, 2011

Yea!!!


Dah balik Perak. Petang semalam sampai. Balik rumah kakak dlu. So semalam berbuka dgn dy n abang ipar kat luar. 

Kitorang berbuka kat restoran Thai. Name dy Koh Samui. First time mkn kt situ. 

Best!!

1st sebab dpt mkn nasi dgn macam2 lauk. 2nd of course la sebab ade orang yg bayarkan.

Burrrpppp!!!! (kenyang tau)

Hari ni baru balik rumah Kg Gajah. Kira ni 1st time berbuka kat rumah dgn family puasa tahun ni. Dapat la berbuka dgn mak.

Lagi berape hari je nak raya. Mood raya tu ade la baru nak dtg sikit2.

Tapi cuti kejap je. Tak tau la sempat nak konvoi dgn kwn sekolah dlu ke tak.

p/s : sape tak puasa penuh xley raya =p

Thursday, August 25, 2011

My Precious

Oh no!!! My precious!!!

0.87 saat sebelom itu...

'Praakkk!!' (bunyi pembaris patah lah)

Cite dy cenggini. Lpas class physic td elok la bersiar-siar di blok Annex sambil meneruskan niat murni dengan mood yg sangat rajin untuk class bel(ni class english).

Dgn tangan yg tak berapa nak duduk diam dari class physic terbawa-bawa la sampai luar class. Tangan ni tak abis-abis main dgn 'my precious' sampai la, 'praakkk!!'...patah dua di tempat kejadian.

Walau terdapat kekesalan, tp sinar itu masih ade. Ingat boleh la nak celotape.

Tp...

Beberapa micro second selepas itu datang seorang makhluk yg di gelar 'gelap' @ nadia(bukan nama sebenar) menghancurkan harapan. Adussss!!!

Dgn tak semena-mena dy tlg patahkan lg 'my precious' jd 5 pieces. Yg sedihnya, ade 1 piece tak jumpa. Sob3...

Sebab ape benda tu 'my precious'. Sebab dah guna almost 7 years(kot la). Sampai kaler dah kuning2 mcm artifak. Since form 2, guna dlm PMR, SPM dan sehingga saat sebelom 'ter'patahkan.

Ingat lg time beli 'my precious'. Sebab selalu sangat hilang before beli 'my precious' ni, dah ckp kat diri sendiri kalau boleh yg baru beli ni nak jg sebaik mungkin. Siap ade sticker nama lg adik yg buatkan kat 'my precious'. Tampal sticker sebab takot hilang.

Dah nasib...

Mungkin sampai sini je jodoh kitorg. Semoga 'my precious' bersemadi dgn aman. Ade la hikmah perpisahan kami.

Yg bestnya. Bertemu jodoh baru. Sangat2 happy. Gila2 happy kot. Dpt 'my precious' yg baru. Sebab ape hepi?? Sebab yg bagi tu someone yg lagi2 bermakna dari 'my precious' yg dah patah tu.

Seronok kot. Try my best nak jg 'my precious' yg baru ni yg dah berusia 3 tahun(tak berapa kuning lg). Alhamdulillah dpt jodoh baru. Jgn sape2 berani sakiti dy!!!!!!!

p/s : love both of u. 'my precious' yg baru and definitely love YOU =)

Thursday, August 18, 2011

Tak Larat

Tak tau nape lately ni badan rasa lemah je. MANDOM.

Hari ni rase lemah je balik kelas tadi. Rase macam nak demam. Baring je la kat katil.

Sekarang baru rase ok sikit. Baru la boleh berfikir ngn waras. Kepala pon dah tak pening.

Nak sambung buat assignment ngn video site visit yg tak settle lagi.

Wednesday, August 17, 2011

Best!

Korang nak tau aku sekarang dah ade hobi baru. Aku 'addicted' gile kat mr assignment. Seronok buat assignment banyak2 =D

Memang best dapat assignment banyak2. Kalau boleh nak lagi. Korang kalau ade assignment pon boleh mintak aku tolong buatkan.

p/s : korg rase entry kali ni nmpk mcm aku stress x? bkn la stress tp sje je xtau nak cite ape. kelakar la plak. mengong! =D

Tuesday, August 16, 2011

Jam Bercakap

Seorang budak mengajak kawannya datang ke rumah barunya. Dengan bangga dia menunjukkan ruang-ruang bilik dan hiasan rumahnya itu. Mereka berhenti di sebuah gong tembaga yang besar dan kelihatan menarik dan antik.

Kawannya bertanya, "Ape benda ni wei? Kau pun boleh minat dengan dikir barat ke?"

"Menarik kan?" Jawab budak itu. "Ini bukan alat muzik lah bro. Ini jam bercakap."

"Jam bercakap?! Fuyohh! Bro, macam mana nak dengar benda ni bercakap? Sekarang pukul berapa? Try kau demo sikit."

"Demo? Kau serius? Ok, tengok ni," kata budak punk itu lalu mengangkat gendang besi yg kelihatan berat sambil menghayun kuat menghentam ke tengah-tengah gong itu yg terus mengeluarkan bunyi yang kuat bagaikan boleh memecahkan gegendang telinga. 

Tiba-tiba terdengar jeritan di sebalik tembok rumah sebelah, "Hoi!!! Kau dah tebiat nak mampus ke apa hah?!!! Dah pukul 3 pagi lah biul. Tak tahu nak tidur ke?!! Sewel punya budak!"

"Oh! Dah pukul 3 pagi daaah," jelas budak itu.
Kawan dia cuma garu kepala masih blur dan terkedu lagi nak cakap apa-apa.

Monday, August 15, 2011

Jawapan Teka-Teki

So, ni jawapan teka-teki hari tu..

1) Masukkan benang dalam jarum

2) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

3) MILO AIS

4) Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat
sebelah aje.

5) Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam

6) Semut yang matanya BENGKAK

7) Motorsikal......sebab dia pakai tongkat

8) Panjat pokok kelapa

9) Kambing binATANG

10) Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR

Sunday, August 14, 2011

Selamat Berbuka =)

"Protect the stomach and what goes into it"

p/s : mkn tu beringat la ye

Saturday, August 13, 2011

Mari Berteka-teki

1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk

2) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

3) Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais

4) Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki

5) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

6) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol

7) Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

8) Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah

9) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

10) Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?

Sape rase hebat sngt berteka-teki boley try jwb. jwpn akan disiarkan pd hari ahad ok. selamat mencuba!

p/s: dh lame xmaen teka-teki. saje je bosan2. best jugak ape!

Three..

Never believe in 3 people:
Sagittarius,Aries,Pisces
They are the Most Selfish n Mean.

Never lose 3 people:
Taurus,Cancer,Capricorn
They are the Most Sincere n True Lovers.

Never share with 3 people:
Virgo, Libra, Scorpio
They can never Keep Secrets n Cheat People.

Never reject 3 people:
Leo, Gemini, Aquarius
They are True, Honest Friends and Never Think Bad for any one.

Which one is yours?

p/s : just suka-suki ok. tp mcm ade yg betul. maybe yg betol tu kebetulan je kot. mcm ade dua version pon ye jgk. hmm..

Thursday, August 11, 2011

Life @ Leben @ Kehidupan

In life we all have an unspeakable secret, an irreversible regret, an unreachable dream and an unforgettable love.

~Diego Marchi~

BEL 260

Esok ade speaking test. Nak prepare ape pon tak tau.
Ape nak merapu esok ni?? Haishhh.. Hentam saja la labu. Wish me luck.

p/s : sedar tak sedar masa dah takde ni. dah nak final!!

Wednesday, August 10, 2011

10 Malam Pertama Ramadhan

Alhamdulillah sedar tak sedar berlalu sudah 10 malam pertama dalam bulan Ramadhan tahun ni. 10 malam pertama Ramadhan dikatakan rahmat dari Allah SWT.

Di mana tahap kite? - dari segi ibadah dan penghayatan kite dalam bulan Ramadhan itu sendiri. Adakah Ramadhan kali ini lebih baik dari yg sebelumnya. Macam mane dengan amalan2 kite? Tepuk dada tanya iman.

Bagi aku sendiri, banyak jugak kekurangan aku dalam Ramadhan kali ni. Bukan la nak cakap dulu jadi imam terawikh kat masjid @ qiam tiap2 hari. Tapi fikir2 balik, alamak!! Tak boleh jadi ni.

So untuk peringatan kite semua termasul TUAN BLOG ni, muhasabah dan buat la koreksi diri balik. Top up la mane yg kurang tu. Jangan awal2 Ramadhan je semangat. Biarlah sampai penghujung.

p/s : tak tau la sempat rase next Ramadhan ke tak.

Monday, August 8, 2011

Jaga Selalu Hatimu


Artis : Seventeen
Lagu : Jaga Selalu Hatimu


Kau jaga selalu hatimu
Saat jauh dariku tunggu aku kembali

Mencintaimu aku tenang
Memilikimu aku ada
Di setiap engkau membuka mata

Merindukanmu selalu ku rasakan
Selalu memelukmu penuh cinta
itu yang selalu aku inginkan

Kau mampu membuatku tersenyum
dan kau bisa membuat nafasku lebih berarti

Reff :
Kau jaga selalu hatimu
saat jauh dariku tunggu aku kembali
ku mencintaimu selalu
menyayangimu sampai akhir menutup mata

Kau mampu membuatku tersenyum
dan kau bisa membuat nafasku lebih berarti

Kembali ke reff [2x]

Kau, kau jaga selalu hatimu

Ape Itu Sayang??

Sy rase sy dah ade jawapan untuk soalan awak tu.

Berbalik pd soalan awak..

"nape rase macam tu? mesti ade sebab kan?"

Macam mane kite tau kite syg towards somebody someone?

I got the answer..

Bintang

Ni bkn nak cite pasal bintang kt langit tu @ bintang kecil @ bintang popular @ bintang yang artis2 tu.

Ni nak ckap pasal bintang yg glow in the dark. Boleh lekat2 kt dinding, siling, locker, dan jugak di mana2 mengikut cite rase masing2.

Ape yg special dgn bintang ni??

Credit to someone yg introduce incek bintang waktu kena insomnia dlu. Dy ckp kalo dy susah tido dy tgk bintang2 yg dy lekat tu. Kira mcm duk atas rooftop baring sambil tgk langit.

Walaupon dpt satu je kire membantu la jgk 'ubat' tido yg dy bagi tu. Thanks =)

Tapi xtau la ade lagi ke x bintang tu. Nak cari sampai jumpa jgk mlm ni. Sori..

p/s : kadang2 kite xsedar bile kite syg someone. bile ade ujian baru kite perasan kite syg dy sebenarnye n sy rase sy dh sedar yg sy mmg syg awk. but still x berape nak fhm when u ask me sebab ape sy boleh rase mcm tu kt awak.

Friday, August 5, 2011

Hari Jumaat Yg Indah....ke?

Hari ni setakat waktu ini adalah hari yg kurang memberangsangkan. Esok ade test tapi notes elok je dok hibernate dlm beg yg dah x 'mandi' since hujung sem lepas. Ape nak jadi dgn aku ni pon tak tau la. Makin tua makin menjadi.

Bunyi dah macam ape je. Padahal xde ape pon. 6.30 lpas subuh baru nak tido. Dok merapu je mlm td. Fikir cmne nak jadi hero malaya. Ape ni??!!! Smlm tido umah kawan. Tu yg xley nak tido awal.

Bangun2 matahari pon dah elok memberikan sinaran keemasannye. Tanpa banyak ckp toleh kiri kanan langkah diatur kemas menuju ke kolej. Siap2 ape semua pg solat jumaat yg masjid dy kalo sprint dari kolej sangat xbagus untuk org yg ade sakit asma.

Balik masjid terus update blog tanpa perancangan aktiviti ptg ni dgn terperinci.

p/s: ingt nak study tp mood blom dtg hilang di tengah samudera mane pon xtau la. aishh...

Thursday, August 4, 2011

Dekat Tapi Jauh

Boleh kata hari2 jumpa. Nampak je kat kelas tu. Selalu je usha. Walaupon kdg2 tu kat belakang. Nak tak nak kena toleh la jugak. Dah macam ade magnet kalo tak tengok hilang kena culik. Rindu yang tak munasabah. Tak tau kenapa.

Walaupon kite macam tu, rase jauh sngt kdg2 tu. Rase macam sorg kt Burkina Faso, sorg lg kt Samoa. Macam ade barrier. Padahal gune pintu masuk/keluar same je. Selalu je lalu depan, belakang, sebelah2. Tak tau nak tegur ape, cakap ape. Kdg2 memang nak sngt sembang, ckp, buat biasa macam orang lain bila tgk dari jauh.

Tapi...

Bila dah depan2, mula la masing2 pon diam. Ckp pon sepatah dua je. Speechless. Ade mase2 tu segan nak mati nak ckp. Nervous, segan, malu. Tak tau nak ckp ape. Boleh tgk je. Ade jgk mase2 yg xde la smpai tahap giga pnye malu. But still, malu2 kucing.

Macam dekat tapi jauh.

p/s: awak pon rase cmtu ke? nape ek?

You & Me

You: i hate the fact i'm not as tall as u

Me: well, that is an advantage for u, if u believe me

You: how??

Me: u can listen to my heart which beats only for u :)

p/s: u r brighter than the sun. whiter than the moon.

Wednesday, August 3, 2011

Basuh baju dan earphone

Xmo ckp!

Td basuh bju n seluar. Elok tgh memberus...

'ape ni dlm poket?' 'adoi!!' alahai lupe mak nenek. Lupe nk bwk klua earphone la plak. Bkn earphone biase lak tu. Earphone utk iPhone ok! Oh no no..

Hrp2 xla cacat or terencat earphone. Blom la nk cuba try test lg. Tggu esok dh kering. Mmg la bley beli kt kedai tp dh xsma dgn yg asal. Sentimental value tu tggi.

Xmo ckp!

Tuesday, August 2, 2011

Aku, dia & TER...

Ini serius...

Bkn main2 ok. Ni menteri pon dh luluskn permohonan. Mahkamah pon ckp go on.

Bismillahirrahmanirrahim...
Dgn ini(kelulusan yg diberikan) sy ingin memohon maaf seikhlas hati, serendah jiwa, setulus murni, sekasih suci dan sewaktu dengannye atas segala 'TER' sy yg tdk mendtgkn ksenangn kpd awak.

TER..ckp bkn2
TER..pk bkn2
TER..main aci redah je nk tembak x tny dlu
TER..tengok yg x sepatutnya dlm phone
TER..perli x agak2
TER..(isi sendiri kalo rase ade ape lg)

Memang.. My fault, my bad. Hopefully, everythg will be fine. Org ckp ikhlas tu x nmpk. Tp sy ikhlas towards u. I know u already forgive me n hal ni x pyh nk ungkit balik sbb dh x de ape dh. Tp ni mntk maaf dlm written form cmgitu la.

Ok ke mntk maaf cmni? Mcm x proper pon ade. Just nk try different way. Baru la mcm happening sket(boley ke ni?)

Errr.. Nak buat salinan kpd sape2 ke? Puan emak? Tuan ayah? Abang? Syidah? Adik? Nak pg print lpas tu nak pos.

p/s: Schreibst du eine Antwort auf dieses Thema in deinem Blog, wenn du mir verzeihen. Ich sollte dir Freiheit, Raum und Zeit geben. Nicht zu fesseln dich. Das Wichtigste, sollte ich auf dich vertrauen. Immer..

Monday, August 1, 2011

1 hari di hari 1st Ramadhan

5.47 am..

What the fish!

Aiyoyo. Nk minum ke xnk. Dh nk subuh ni. Takot dh masuk waktu. Tk psal2 kne ganti.
Nk ke xnk, xnk ke nk, nk ke xnk..(ade la dlm 10 kali)

Then..
Allahuakbar, Allahuakbar. Alamak! Rugi xdpt pahala sahur. Nk buat cmne. Dh tersedar lewat. Tk set alarm plak tu. Tp selalu mmg sedar je around 5 am. Smlm plak xsedar. Penat sgt kot smlm. Tp tk de la lewat sgt tido. Dkt kul 3.

Pagi esok mesti sahur!!

p/s: bel buat past year. siap 30 minutes awal. xtau nk buat ape curi2 update blog. shhhhh!!...

Sunday, July 31, 2011

Sabarlah hati

Arghhh!!!

Kusut, serabut, geram. Kepala tk boley nk amek pusing...

Ape nk buat. Aku dgn dy bkn ade pape pon. Asal aku nk pening2.

p/s: kje ngn assignment dh berbaris amek no. xde mood nk buat. malas!

It hurts

To think about it...

Yes, we are just friends.
U can choose with whom u want to be friends.
With whom do u want to go out.
I have no right to shackle u.
To nose into ur personal matter.

But to think about it...

IT HURTS!

p/s : mybe i'm not matured enough to differentiate it. dont break my heart.

Saturday, July 30, 2011

Weinen auf meine Schulter

Aber wenn du zu weinen wollen
Auf meine Schulter zu weinen
Falls du jemanden brauchen
Wen kümmert das für dich.
Wenn du traurig bist
Bekommst dich Herz kälter.
Ja ich deinem zeigen, was wahre Liebe tun kann.

Übersetzt von 'Weinen auf meine Schulter'
Künstler : Deutschland sucht den Superstar

p/s : Ich liebe dich. Mehr als du ahnst.

Friday, July 29, 2011

Harga

"Yang ni berapa?"

"Bagi RM5 je la"

Perkara yg biasa berlaku bile kite beli barang. Kadang2 dpt murah, kadang2 memang kite kena hentam. Geram!

Tapi..

Macam mane plak dgn harga sebuah perhubungan. Boleh ke kite letak satu nilai yg tepat - bersesuaian dgn nilai sebuah pehubungan tu. Tak kisah la hubungan dgn keluarga, kwn2 ataupon dgn kekasih hati.

TIDAK!

Hargai la setiap hubungan tu sebelum menyesal di kemudian hari. Benda yg dah lepas jgn dikenang. Jadikan pengajaran. Kite selalu tak hargai ape yg kite ade sekarang. Bile kite dah kehilangan baru nak menyesal. Cuba sebaik mungkin untuk tunjuk rasa kite hargai dlm sesuatu perhubungan tu.

Ingat, manisnya tetap ade!

p/s : esok site visit kt gua tempurung. mcm excited!

Blur

Makin menjadi-jadi. Entah camne bley jd camni pon tak tau la.

Parah. Ape yg org cakap dah mcm nk loading youtube lagu marry u pakai dial up pon ade. Tu pon susah nk faham lg.

Adoi!! Neuron2 lambat bersambung kot. Maklumlah umur pon dah lanjut. Kena minum susu DHA kot baru cerdas balik.

p/s : nak kena fight ni sape lg bnyk post. tengok la nnt =D

Thursday, July 28, 2011

Guten Morgen

Every Morning is a Wonderful Blessing from God,
Either Cloudy raining or Sunny shining.
It stands for Hope which gives us another start of what we call Life.
Have a Good Morning and good Day!

Tak Berapa

Kurang jelas. Main idea yg cuba disampaikan boley faham kot. But still not very clear.

Need a further explanation. Dah lanjut usia ni mmg lambat sikit. Blur je lbey.

The Truth

Hanya Allah yg mengetahui. Pray for the best. Kita hanya merancang, Allah yg menentukan.

p/s: ape pon yg Allah beri adalah yg terbaik untuk diri kite.

Wednesday, July 27, 2011

Stalking Jugak

Curious?!
Biasa la tu. Nak jugak tau sikit2 aktiviti harian. Bukan nak menyebok. Tp,,, 'CARE'....'SAYANG'

Just nak pastikan everything is fine. Bkn la smpai nk sruh conan bwk magnifying glass pg siasat. Haha. Risau ok!

p/s : x rase terbeban pon. x pernah rase susah. bukan la semua bnd nk tolg fulfill kan. mne yg mampu je. just nak make sure u r hepi. i'm hepi buat tu semua for u. x pyh la rase smpai cmtu plak ok.

KPO

Ape tu??
Kursus Pengurusan Organisasi

Kat mane??
Melaka Tropical Fruit Farm (Sungai Udang)

Bile??
16-19 julai 2011

Actually dh smggu. Tp bru nk cite. Aku dgn paksa rela kne la pg bnda ni. Mula2 tu mmg xbrp nk rajin. Ye la, dh la time cuti. 4 hari lak tu. Bg je la org tua berehat kt umah. Ditmbahkn pulak xde geng sgt. Nasib bdn~~

Tp, not bad jgk la. Sebab ~~~~ dpt jln2 melaka(nnt jd kg aku-amin). Explorace dy terbaek dr ladang. Sehari suntuk. Walaupon bertambah 'kecerahan' aku, tp enjoy. Mkn kt sne xpyh ckp. 6 kali sehari. Alhadulillah. Kalo hari2 bini aku buat cmni nnt mmg xdpt la maintain bdn slim aku.

Bagus jgk la at least bnyk blaja bnd baru. Ade la blaja siket2 psal pengurusan, kewangan, kepimpinan. Persedian utk keje nnt. Bagos!!
Overall - ok la jgk. dpt mkn bnyk durian b4 balik.
2nd time - x kot. cukup la tu

p/s : td jln2 cari 3 barang utk dy tp jmp 1 je. 2nd brg mcm dh jmp tp xtau betol ke type n bau dy. brg ke-3 ni mcm dh xkan jmp pon ye kot. at least dpt beli 1 bnd. ktne nk cari lg 2 brg ni?

Sunday, July 24, 2011

Yang Terindah

video ni istimewa untuk awak

p/s: ich glaube, ich möchte dich heiraten. ich meine es ernst. sicher nicht in naher Zukunft.

Wednesday, July 20, 2011

Majlis Anugerah Kecemerlangan FKA

Yesss!! (otw balik rumah.tu yg excited sngt)

Fuhh, baru rase betol2 free n ade mase nak update blog. Baru je balik KPO smlm n hari ni balik rumah.

Ok, nanti kite story2 pasal KPO. Sekarang nak cite pasal Majlis Anugerah Kecemerlangan Fakulti Kejuruteraan Awam. Actually 14 julai hari tu berlangsung, tapi sekarang baru ade mase nak cite.

Tema malam tu glamorous. Kaler hitam merah. Aku yang terlibat sebagai urusetia n pengambil hadiah malam tu tak tau nak pakai baju ape. Last2, malas nak fikir pakai la baju korporat kaler merah(baju urusetia).

Ramai jugak yang amek hadiah malam tu. Ade la 300++ students dari part 1 hingga part 6. Yg dpt Anugerah Naib Canselor(ANC) 10 orang tapi tak semua yang datang. Start pukul 8 habis dekat 11.30 jugak la.

Flow majlis ok la. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Malam tu alhamdulillah aku dapat dua anugerah; Anugerah dekan n anugerah pelajar terbaik untuk part 1. Memang bersyukur n hepi sangat3. Harap2 dapat maintain result sampai habis part 6.

Memang susah tapi tak mustahil. Kena berusaha lebih lagi. Kalau boley memang nak sangat dapat ANC. InsyaAllah. Aku jugak nak tengok result 'dy' improve untuk sem ni n sem2 akan datang. Aku nak tarik dy naik ke atas slow2. Itu janji aku sebab aku dah bg tau dy 'secret' aku.

p/s: gambar xley nak upload dalam blog gune phone. nnt tgk kat fb kalau rajin nak upload. balik rumah memang malas nak buat pape.haha. jumaat ni ade OPKIM. c u =)

Tuesday, July 12, 2011

Angliedern mit anderen

Heute, habe ich mit meinem freunde zum Einkauftzentrum gegangen.
Meine freundin war gefastet, aber die andere Person hat das Essen sehr viel gegesen.

p/s : es hat eine Weile, seit letzten Mal verbringe ich Zeit mit meiner ab-Mitbewohnerin =)

Sunday, July 10, 2011

Learning

I LEARNED SOMETHING THIS MORNING

p/s : pagi ni ade event

Saturday, July 9, 2011

Till The End

"Saya nak pegang tangan awak boleh?"

Waktu couple, bukan main lagi nak pegang2 tangan. Pantang lepa kejap. Dah macam kalau tak pegang orang lain curi tangan gf/bf dia tu. Benda yang dah sah2 haram sibuk nak buat. Romantik habis la tu konon.

Bila dah jadi halal waktu mula2 kahwin, still lagi la nak pegang2 tangan, romantik ape semua. Tapi bila dah beranak-pinak mula la semua tu dilupakan. Dah hilang ke'romantik'annya. Memang dah jadi macam adat orang melayu sekarang jugak sebenarnya.

At least, jangan la sampai tarikh2 penting pon dilupakan. Sambut la tarikh2 penting tu walaupon sekadar meluangkan masa makan bersama. Sensitif la sikit benda2 macam ni.

Tapi kan, nape kita tak maintain je romantik tu sampai akhir hayat. Kalau nak pegang tangan awal2 kahwin tu biarlah sampai hujung nyawa. Rasulullah SAW sendiri seorang yang romantik. So, kekalkan la till the end.

p/s : just peringatan untuk semua dan untuk diri sendiri jugak. nak jadi camtu jugak =)

Friday, July 8, 2011

Gift

"Your talent is God's gift to you. What you do with it is your gift back to God."

Thursday, July 7, 2011

Physic vs Life

In physic;

Energy cannot be created or destroyed. It can only be transfered or changed to another forms.

In life;

When you lose something, you gain something. When you gain something, you lose something.

Bila baca balik faham betol2, dua2 tu ade kaitan satu sama lain. Saling berkaitan, cuma kita je tak sedar.

Conclusion;

Physic = Life

PHYSIC IS LIFE!

p/s : test physic sabtu ni. takot!! wish me luck =)

Cuti

Hari ni time klas physic takde elektrik kat klas. So kitorg tak blaja sebab nak blaja kena guna slide.

"Ok tak pe la. Hari ni kita buat revision untuk test. Sy sebut je name sape2 org tu kena jwb pape soalan yg sy bg", dgn physco nye lecturer kitorg ckp dengan nada keseriusan ditahap tera.

Masing2 dh cuak ni. Semua muka kelam cari nota bwk kluar ape rase boley membantu.

Sorang2 dah kena. "Nurul ain nabilah... Mohd ezzumi... Fazrulillahi..."

Untungla kne awal2. Kne tny teori je. Dalam hati dah monolog dalaman ni. "Bila la aku nak kena ni". Cuak la jgk nma tak naek ni. Prasan jgk lecturer ni mcm aiming me. Dari dlu lg.

"Yg laen simpan nak jwb soalan calculation", tambah beliau..

Lg la cuak. Tggu pnye tggu...

"Ok la klas kite smpai sini. Kalau takde pape nk tnye boleh balik", dengan lancarnye dy menuturkan kata.

Fuhhhhhh!!!!! Lega

p/s : tajok entry takde kaitan pon. Tp esok p.pinang dng melaka cuti. So esok takde klas. Yeahh!!

Wednesday, July 6, 2011

Tulip 2

Smlm call number yg digoogle dlu. Berdebar jgk la nk tggu org jwb.

Tiba2 ade suara di hujung talian. "Hello, Bukit Larut".

Then tny dia ni tulip farm ke? Sedih + kecewa + rase down sikit la lepas dah plan elok2 org tu jwb...

"Owh tulip farm tu takde. Dh jd private. Diorg tak buat dah tulip untuk export". Lebih kurg cmtu la dy ckp.

Sedih.... Dah la letih dgn program pces.

Tak boleh la nak kawen.hahaha.

p/s : nak cari alternatif lain plak. kena gak try cari tulip ni.

Tuesday, July 5, 2011

Hope

We live because there is hope. It is not a dream but a way making dreams come true. You can’t change the past, but you can ruin the present by worrying about the future.

Wondering...

“In love, it is better to know and be disappointed, than to not know and always wonder.”

Monday, July 4, 2011

Allah's (SWT) Mercy

Narrated Abu Huraira:

I heard Allah's Apostle saying, "The good deeds of any person will not make him enter Paradise." (i.e., None can enter Paradise through his good deeds.) They (the Prophet's companions) said, 'Not even you, O Allah's Apostle?' He said, "Not even myself, unless Allah bestows His favor and mercy on me." So be moderate in your religious deeds and do the deeds that are within your ability: and none of you should wish for death, for if he is a good doer, he may increase his good deeds, and if he is an evil doer, he may repent to Allah."

(Sahih Bukhari)

p/s : trying to be a thankful person - much more than before..

Sunday, July 3, 2011

Kecewa

Tak seperti yang diharapkan. Boleh kate antara benda yang dinantikan tahun ni. Tapi bila dah tengok, rase sedikit kekecewaan di situ. Tak seperti dalam trailer(tengok trailer excited gila3) Arghh!!

Actually jumaat malam baru2 ni tengok Transformers 3 3D dengan rakan2 seperjuangan. Best la tengok action dy dalam 3D. Not bad la. Graphic tip top. Tapi kan ade something yg kurang.

Storyline dy kurang best. Ok jugak sebenarnye. Tapi ade scene yg kalau takde pon lg ok and ade part yg patut buat lg details. Typical Michael Bay kot. Action memang gempak, storyline so so je la. Berbeza pulak dengan Christopher Nolan. Graphic biase2 je tapi jalan cite best. Contohnya cite Inception. Suka gile. Feeling cite dy.

Ade jugak scene dalam Transformers rase macam nak nangis bila tengok. Contoh mase Ironhide mati and mase Autobots nak kena halau dari bumi. Geram gila3 kat Sentinel bila dy bunuh Ironhide. Dah la watak Ironhide sikit je. Gerammmmm!!!! Rase nak pegi bom Sentinel. Nasib last2 mati jugak di tangan Optimus.

Kalau nak compare dengan X-Men, memang suka lagi X-Men. Storyline dy memang sangat best!! Action and graphic pon not bad la. Pape pon bagi peminat Transformers kena tengok juga berakhirnya generasi Decepticons sebab Megatron pon dah mati(tak tau la kalau ade sambungan lagi)

p/s: banyak cite yg tak tengok lagi. tak sempat nak tengok kat wayang. nanti nak pegi cari DVD.

Saturday, July 2, 2011

Nape?

Tak tau asal rase macam ni..

Rasa sampai menusuk dalam hati. Bila feeling ni datang, rasa macam nak meletop. Tak tau macam mane nak control. Susah.

Is it for real? Kite tak tau kalau kite sayang orang tu selagi belom diuji. Macam test2 akademik tu kot. Entah la...

p/s: kalau betul kami ditakdirkan bersama, satukan kami ya Allah. I couldn't ask for more. At least for this moment..

Thursday, June 30, 2011

Count On Me

Bruno Mars: Count On Me Lyrics
Songwriters: Bruno Mars;Phillip Walter Lawrence;Ari Levine

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three, I'll be there
And I know when I'm needed
I can count on you like four, three, two, and you'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three, I'll be there
And I know when I'm needed
I can count on you like four, three, two, and you'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You know you can count on me like one, two, three, I'll be there
And I know when I'm needed
I can count on you like four, three, two, and you'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do

You can count on me 'cause I can count on you

Wednesday, June 29, 2011

Busy2

Tut..tut... "sape plak call ni?"...

'fmly angah'.. Owh angah yg call. Rindu aku ke ni?? "assalamualaikum"... Owh mak rupanya. Sembang punya sembang mak tny,, "minggu ni tak balik ke?" dah 2-3 kali jugak mak tny soalan hangat ni.

"Minggu ni tak boleh la mak. Memang busy la mak(tak sampai hati nak cakap). Next week ade program dengan anak2 yatim. Cuti mid sem lagi 2 minggu kot baru balik"

"Owh takpe la. Maklumlah dah jadi abg long(mak gelak sikit). Saje je mak tny. Lagi pon minggu ni anak pakcik naik buaian. Dulu kat intec takde la busy macam ni"

Aaaaaaaa.... Tak tau nak cakap ape. Lepas tu cakap dengan angah pulak. "Abg long bila nak balik, haha. Busy je ni, macam mane nak jadi imam muda tahun depan(padahal dy tengah tengok imam muda.sje nk perli tu)."

Aishhh. Baru busy sikit aku dah macam ni. Tapi alhamdulillah takde la macam tak cukup tanah pulak. Ok je sebenarnye. Pengalaman lebih mendewasakan..

p/s: nak jadi rajin lepas ni.kalau boleh taknak buang mase benda2 laen.nak maintain result n yg plg penting nak tengok awak improve sem ni.insyaAllah sy akan tolg awak.

Tuesday, June 28, 2011

Busy

Penat + letih...

Baru masuk sem 2 dah jadi macam ni. Memandangkan aku terjoin Penang Civil Engineering Society atau lebih dikenali dengan PCES secara paksa rela, banyak la pulak tugasan yang diberikan. Dalam PCES ni aku memegang jawatan sebagai ketua exco akademik. Orang dah bagi, terima je la dengan rela dan jalankan tanggungjawab dengan sebaik mungkin.

Dalam seminggu 2-3 kali gak meeting. Kena pegi sane, pegi sini, jumpa orang ni, jumpa orang tu..macam2 la..

10 julai ni aku kena handle karnival sukan amal dengan rumah anak yatim. Benda ni pon tak settle lagi dah senior2 panggil meeting malam tadi nak bagi task untuk malam anugerah kecemerlangan fakulti. Nasib baik jadi urusetia biasa je. Kalau dibaginya jadi ketua, memang jadi malam anugerah kegelapan fakulti la jawabnya. Keja lain pon aku tak siap lagi.

Tapi bila dah diberi tanggungjawab kena la jalankan sebaik mungkin. Kite tak boleh nak merungut sebab nanti rugi tak dapat apa2. Dah jadi tak ikhlas pulak. So buat dengan hati yamg terbuka sebab kite dipilih pon sebab orang tau kite berkemampuan. Dah macam fardhu kifayah la kiranya ni. Berkhidmat untuk rakan2.

Risau pasal study....

Sem ni tak payah cakap pasal tutor la. Memang sangat2 sedikit yang berbuat. Hampir tak buat langsung pon. Dengan lab report yang dah
macam nak buat ensiklopedia pon ade. Revision pon memamg tak sempat langsung2 nak buat. Habis je kelas memang tak buka buku dah.
Tak tau la macam mane sem ni. Takot gila2 tak dapat maintain result. Hopefully everything will be fine. Takot~~~

p/s: setiap mase teringat kat dy. orang ckp kalau kite ingat kat orang tu, orang tu pon akan ingat kite. saya sayang awak..

Saturday, June 25, 2011

Mencari cinta

Seriously cuti mid sem ni ade satu plan 'mencari cinta'. Plan nak pegi cari tulip. Harap2 semuanya dipermudahkan sebab betol2 serious kali ni.

Tak tau macam mane boleh jadi sampai macam ni. Just harap sangat2 i'll be the first person yg bagi tulip hidop.

Insyaallah tempat dah tau. Cara nak pegi, kos, dan harga tulip tu pon dah dapat.

p/s: i'm deadly serious...

Cemburu

Betol ke orang ckp cemburu tu tanda sayang?
Tak tau la. Maybe betol la kot...

Kite boleh cemburu tp jgn la lebih2 sangat. Nanti orang menyampah pulak kat kite.
Sikit2 tu biasa la tanda kite sayang dy. Kalau tak cemburu langsung pon payah jugak.

p/s: asal la cite pasal benda ni.. actually tengah cuba belajar tak nak cemburu2 ni...

Wednesday, June 22, 2011

Tulip

Kalau sy bg awak tulip, awak nak kawen dgn sy tak?

Saya serious ni...

Sy btol2 suka awak. Tp sy tak de duit. Keje pon blom lg. Tp kalau awak sudi sy sanggup jd nelayan demi awak,, ckp terus terang dgn mak ayah awak.

Saya tak tipu!!!

p/s: rase nak terus kawen skrng jgk. Hari ni tak berapa sihat. Rase mcm nak demam.

Tuesday, June 21, 2011

Camping

Dah lama rasanye tak pg camping. Last time pg waktu form 5 kot. Dulu zaman muda2 memang excited nak pg. Banyak la jugak join benda2 yg lebih kurang camni. Sekarang rasa kemalasan tu dah mula muncul...

Dengan 'tak tersengaja' aku join la camping yg persatuan kitorang anjurkan. Honestly mula2 tu tak rajin nak pg. But then bila tau ramai classmate yg pg, dengan rela hatinya rajin pulak nak pg. Kitorang camping di Teluk Segadas, Pangkor selama 3 hari 2 malam pd weekend baru2 ni.

Memang best tempat tu walaupon tak ramai makhluk lain yg boleh dibawak bersembang sekitar kawasan tu. Aktiviti pon tak pack sangat and banyak benda yg membuatkan aku happy. Orang cakap kira macam 'sweet memory' la gitu. Kat sana dapat lebih mengenali someone which are special to me much2 better about herself.

Best jugak sebab dapat kenal dengan 'abang2' dan adik2 baru dlm persatuan kitorang ni. Tak pasal2 jugak nama 'abg long' dah melekat dalam satu persatuan. Tak kisah la korang nak panggil aku apa2 pon.

p/s: maybe ni camping yg paling best yg pernah turut serta. tak tau nak describe perasaan cmne. gamba len kali baru letak ok.

Thursday, June 16, 2011

Happy Birthday Adik!!

Hari ni 16 jun. So bersamaan dengan birthday adik. Dah 17 tahun rupanya dy ni. Tahun ni dah nak ambil SPM pon. Walaupon kite selalu gadoh dulu tp abang tetap sayang kat adik sebab abang dah takde adik lain.

Semoga adik panjang umur, murah rezeki, cemerlang dalam pelajaran dan jugak berjaya dunia akhirat. Semoga adik menjadi seorang muslimah yang solehah. SPM tahun ni insyaAllah adik akan lebih cemerlang dari abang. Belajar rajin2 ok!

p/s: td call emak cakap esok nk pg pangkor. ade jugak ckp pasal hati dan perasaan. "mak, kalo nak kawen skrng bley tak.hahaha"...gila!! Then mak kate "if it will be worth the wait, tggu je la that 'someone special' "... 0o0o0o0o...

Virus

Tak tau nak cakap mcm mane. Tiba2 rase mcm dihujani virus merah jambu. Sebenarnye memang kalau boleh tak nak fikir pasal hal ni tp sebagai seorang manusia yang berhati nurani memang susah nak elak. Tak nak fikir, tak nak fikir, tak nak fikir!!!

Tadi dengar lagu permata yang dicari. Dah cuba faham betol2 lirik dia. Sedih dan terharu. Tak tau la kalau kali ni betol2 serious ke ape. Semoga Allah menunjukkan jalan yang terbaik.


Permata Yang Dicari

Album : Insan Istimewa
Munsyid : De Hearty
http://liriknasyid.com


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

Lagu : Fahmi (o.p. DeHearty Publishing / s.p. NAR Publishing)
Lirik : Nurul Uyun Abdul Aziz (o.p. DeHearty Publishing / s.p. NAR Publishing)


p/s: Just tunggu dan doa yang terbaik. Sayanglah kerana Allah.

Tuesday, June 14, 2011

Keith Urban - I wanna love somebody like you

There's a new wind blowing like I've never known
I'm breathing deeper than I've ever done
And it sure feels good to finally feel the way I do
I wanna love somebody, love somebody like you.

And I'm letting go of all my lonely yesterdays
I've forgiven myself for the mistakes I've made
Now theres just one thing, the only thing I wanna do
I wanna love somebody, love somebody like you

Yeah I wanna feel the sunshine shining down on me and you
When you put your arms around me
You let me know theres nothing in this world I can't do

I used to run in circles going no where fast
I'd take one step forward and look two steps back
I couldn't walk a straight line even if I wanted to
I wanna love somebody, love somebody like you

Whoa here we go now
Yeah, Hey i wanna love you baby

Yeah I wanna feel the sunshine shining down on me and you
When you put your arms around me
Well baby there ain't nothing in this world I can't do

Sometimes it's hard for me to understand
But you're teaching me to be a better man
I don't want to take this life for granted like I used to do
I wanna love somebody, love somebody like you
I'm ready to love somebody, love somebody like you
And I wanna love somebody, love somebody like you (yeah)

Hey I wanna love you baby

Monday, June 13, 2011

€>#}~>¥*<>££

Tak boley nak tido....

Macam nak demam....

Sakit kepala....

Semua ade....

Tuesday, May 10, 2011

Mimpi

Lately, selalu je dapat mimpi yg pelik2.

Actually bukan pelik ape pon. Tapi mimpi2 tu semua dah macam drama melayu pon ade. Dah macam filem hindustan pon ade. Kalau tak, mesti mimpi pasal cite hantu @ horror. Watak2 yg 'berlakon' dalam cite2 ni pon bukan org lain. Majoritinya mmg dh tau n kenal. Ade la sebilangannya makhluk entah dari planet mane.

Yg memberi kepelikan di sini, tido waktu siang(bukan selalu ok) pon boley mimpi jugak. Kengkadang tu bukan tido lama pon waktu siang. Tapi boley mimpi jgk. Sebenarnya dulu pon mmg senang je nak mimpi ni. Tapi seminggu dua ni, makin kerap pulak. Tak tau la sebab ape senang je nak mimpi.

p/s: bosan la duduk rumah. tak tau nak buat ape @ keluar ngn sape. cuti ade la dlm 19 hari lg.


Thursday, May 5, 2011

Soulmate


Ape maksud 'soulmate' ni sebenarnye?...

Setiap orang mesti ade dy punya definition yg tersendiri bg maksud 'soulmate' kan. Td mase jalan2 kat internet ni saje je search kat wiki ape maksud 'soulmate' ni. So, here it is...


"A soulmate ( or soul mate) is a person with whom one has a feeling of deep or natural affinity, similarity, love, intimacy, sexuality, spirituality, or compatibility. A related concept is that of the twin flame or twin soul, which is thought to be the ultimate soulmate. In New Age spirituality, the ultimate soulmate is the one and only other half of one's soul. However, not everyone who uses these terms intends them to carry such mystical connotation" (wikipedia)


Kalau bagi korang la kan, ape maksud 'soulmate' ni sebenarnye. Ade yg nk share?


For me, 'soulmate' ni one person out there who can enrich our life in a way that no one else can. Dua orang yg saling melengkapi satu sama lain. They are necessary compatible with each other in disposition, point of view, or sensitivity. Tak semestinya perlu ade minat yg sama, suka music yg sama, movie yg sama, hobi yg sama but he or she has something that complements you and makes you feel complete. Kekurangan satu pihak dilengkapi dengan kelebihan pasangannya dan begitulah sebaliknya. Yg paling penting you have to feel a connection - a strong connection.


This is just my opinion pasal definition of 'soulmate' ni. Tak tau la orang lain macam mane kan. Terpulang la pada masing2 nak menilai maksud 'soulmate' itu sendiri.


p/s: actually dah lame tak update blog sebab malas + tak tau nak buat post pasal ape. Then semalam tiba2 dpt idea from someone. Thanks to you for the idea =)


Sunday, April 3, 2011

Easy

easy to get easy to forget..

tak kisahla ape 'benda' pon yg kite senang dapat dalam hidup ni, kite selalunye akan cepat lupa n abaikan 'benda' tersebut. but then bile 'benda' tu dah takde barulah kite sibuk nak cari sane, cari sini - terhegeh nak jugak 'benda' tu..

kalau 'benda' tu susah nak dapat pulak, punyalah kite susah payah nak dapatkan jugak 'benda' tu. tp bile dah dapat kite jaga ke 'benda' tu elok2?? jangan dah terhantuk baru nak terngadah..

ekceli aku pon pernah jugak rase kehilangan 'something'. bile dah takde baru la aku nak kesal. so my advise hargailah ape yg kite ade n miliki sekarang. yg dah lepas n yg dah takde pada diri kite tu, kite lupakan je la. tp bukan lupakan terus semata-mata. jadikan pengajaran n pengalaman untuk kite so kite tak kan buat kesalahan yg same lg..

'it's not easy to forget but it's easy to get over'

Thursday, March 31, 2011

..............

nk nangis bley tak??

tiba2 rase takde mood nak buat pape. nape la lately ni selalu sangat rase down.

y???????

Friday, March 25, 2011

corn-fee-use

kusut+serabut+lemas+sesak+tekanan+stress dan lain2 yg sekutu dengannya...

tiba2 semua ni datang balik. aku tak tau kenapa. maybe bila aku bz aku tak fikir psal semua ni. sekarang bila dah kurang bz, 'benda' tu datang balik attack aku. kalau diberi peluang benda yg aku paling nak sekarang, dah tentu aku tersangatlah tak nak fikir langsung pasal 'hal' ni semua.

berikan aku kekuatan, ketenteraman, kelapangan dan ketenangan hati ya Allah..

Friday, March 11, 2011

Izinkan Aku Berbicara

I'm not in the mood...

Lately, BANYAK perkara yang aku fikirkan and semua tu jugak buat aku sedar banyak perkara. But i don't want to talk about it. Arrgghhhh!!!!
Maybe aku takde sape2 untuk share semua ni tapi aku tahu ALLAH sentiasa ade untuk aku. DIA sentiasa ade untuk hamba-hambanya yang memerlukan pertolongan-NYA...


Ok, tak nak cakap pasal benda ni dah..
Aku nak cite siket pasal kehidupan aku di UiTM Pulau Pinang sekarang. Memandangkan cik Raihan suruh aku buat post pasal 'our new family' kat sini, so aku dengan tangan yang tak berapa nak ringan ni pon dengan tersengaja tulis post ni.

Sekarang aku dah ade family baru kat sini. Since aku yang paling tua dalam family kami, so aku digelar abang long...


~CIK RAIHAN@KAK LONG - merangkap adik aku yang paling tua (dy ni comel tau n mata dy cantik)
~ALYAA - sebaya dengan kak long (hebat main bola tampar)
~ALONG - kitorang bukan sama kelas tapi kira geng jugak la (not available ok!)
~FARAH - dy ni gila2 n tak betol siket (boley tahan dy punye bahaya)
~BIE - lebey kurang mcm farah jugak (diorang ni kalo duduk sekali habis!)
~NADIA - adoyai, letih nak layan dy ni (kuat merajuk n ade dua s***i)
~FAZRUL - lelaki metroseksual yg cute (dy ni mmg pandai bergaya)
~BAKHTIAR@ABG NGAH - err, kira jugak kot dlm family kitorang (dy ni baru je join kitorang)


Rasenye tu je kot family members kitorang. Sape2 name dy takde dlm list SORI sangat2. Seronok ade family baru kat sini. Ade adik-adik yang sangat kelakar n tak berapa nak betol. Hopefully kite semua dapat tolong satu sama lain tak kira dalam ape jugak problem n family bond ni kekal sampai bila2.

Friday, January 14, 2011

I'm Back (Khas Untuk ALG 12)

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..

memandangkan en. padle dan beberape rakan2 yg laen dah banyak kali suruh update blog, aku pon dengan dengan senang hatinya terdetik nak kongsi siket ape yg berlaku sepanjang 'kesenyapan' aku kat blog aku ni. oleh sebab aku dah lame tak update, so post aku kali ni tacing siket. nak ambik mood..


tempat baru, persekitaran baru, suasana baru, kawan baru, gf baru??(gf pon tak penah ade,hahah). senang cite, semua la baru. tp macam mane pon, UiTM tetap di hatiku. sebenarnye sekarang aku blaja kat UiTM Pulau Pinang. disebabkan tu aku kurang mase nak update blog @ fb. berbeza dengan di INTEC, kehidupan di sini ade bezanye. namun tu semua buat dunia aku jadi lebih luas dan membuat minda aku lebih terbuka. yg baik dijadikan pengalaman, yg buruk dijadikan sempadan.


suka duka, nangis tawa, semuanye dah berlalu - hanya tinggal kenangan. memang pahit untuk ditelan. sejujurnya aku rindukan saat bersama rakan-rakan di INTEC dulu. bg aku, mereka adalah kawan2 yg terbaik. kami banyak habiskan mase bersama. dalam tempoh hampir 2 1/2 tahun banyak yg kami lakukan dan kongsikan. memandangkan jumlah pelajar program kami siket, kami rapat antara satu sama lain. pg ke kelas bersama, bilik yg sama, tengok wayang sama2, main futsal team yg sama, tengok bola sama2. banyak yg kami lakukan bersama dan kalau dlu masa kat sekolah aku dengan quiyyum tak rapat, tp di INTEC kami jadi lebih rapat(contoh je ni).


kini masing2 membawa haluan. kepada yg berjaya fly tu pandai2 la bawak diri. korang la harapan kami yg tinggal di Malaysia. kepada rakan2 yg tidak berjaya, jadikan ini sebagai pendorong untuk lebih berjaya. ingatlah, 'kegagalan adalah kejayaan yang tertangguh' dan aku yakin majoriti daripada kite faham kenapa kite semua tinggal untuk blaja kat Malaysia. semoga kite semua mencapai kejayaan bersama-sama di dunia mahupun di akhirat yg lebih penting.


macam mane pon hidup perlu diteruskan. sama2 kite semua doakan kejayaan masing2. pesan aku, korang semua jangan la lupa antara satu same lain. rajin2 la kontek member2 walaupon aku sendiri tak berapa rajin.

orait,,sampai sini je dlu..
~wassalam~