Sunday, April 3, 2011

Easy

easy to get easy to forget..

tak kisahla ape 'benda' pon yg kite senang dapat dalam hidup ni, kite selalunye akan cepat lupa n abaikan 'benda' tersebut. but then bile 'benda' tu dah takde barulah kite sibuk nak cari sane, cari sini - terhegeh nak jugak 'benda' tu..

kalau 'benda' tu susah nak dapat pulak, punyalah kite susah payah nak dapatkan jugak 'benda' tu. tp bile dah dapat kite jaga ke 'benda' tu elok2?? jangan dah terhantuk baru nak terngadah..

ekceli aku pon pernah jugak rase kehilangan 'something'. bile dah takde baru la aku nak kesal. so my advise hargailah ape yg kite ade n miliki sekarang. yg dah lepas n yg dah takde pada diri kite tu, kite lupakan je la. tp bukan lupakan terus semata-mata. jadikan pengajaran n pengalaman untuk kite so kite tak kan buat kesalahan yg same lg..

'it's not easy to forget but it's easy to get over'

5 comments:

Ismieraihan said...
This comment has been removed by the author.
Ismieraihan said...

I had gone through that situati0n t0o..=)

muhammad fitri izzat said...

owh really??
anak dolphin hilang ke?? =p

padle said...

aku kehilangan......kehilangan tom yang hebat di court futsal.....

hidayah said...

been in this situation... but don't have regrets in life.. instead learn from the past and don't repeat it :)