Thursday, May 5, 2011

Soulmate


Ape maksud 'soulmate' ni sebenarnye?...

Setiap orang mesti ade dy punya definition yg tersendiri bg maksud 'soulmate' kan. Td mase jalan2 kat internet ni saje je search kat wiki ape maksud 'soulmate' ni. So, here it is...


"A soulmate ( or soul mate) is a person with whom one has a feeling of deep or natural affinity, similarity, love, intimacy, sexuality, spirituality, or compatibility. A related concept is that of the twin flame or twin soul, which is thought to be the ultimate soulmate. In New Age spirituality, the ultimate soulmate is the one and only other half of one's soul. However, not everyone who uses these terms intends them to carry such mystical connotation" (wikipedia)


Kalau bagi korang la kan, ape maksud 'soulmate' ni sebenarnye. Ade yg nk share?


For me, 'soulmate' ni one person out there who can enrich our life in a way that no one else can. Dua orang yg saling melengkapi satu sama lain. They are necessary compatible with each other in disposition, point of view, or sensitivity. Tak semestinya perlu ade minat yg sama, suka music yg sama, movie yg sama, hobi yg sama but he or she has something that complements you and makes you feel complete. Kekurangan satu pihak dilengkapi dengan kelebihan pasangannya dan begitulah sebaliknya. Yg paling penting you have to feel a connection - a strong connection.


This is just my opinion pasal definition of 'soulmate' ni. Tak tau la orang lain macam mane kan. Terpulang la pada masing2 nak menilai maksud 'soulmate' itu sendiri.


p/s: actually dah lame tak update blog sebab malas + tak tau nak buat post pasal ape. Then semalam tiba2 dpt idea from someone. Thanks to you for the idea =)


4 comments:

MS-3P said...

soulmate? errmm.... sekufu la kot huhu

Ismieraihan said...

xley blah amek dfiniton dari wiki tue....

padle said...

.......parah ko ni tom....

hidayah said...

soulmate is someone that you can't live without :)