Sunday, July 31, 2011

Sabarlah hati

Arghhh!!!

Kusut, serabut, geram. Kepala tk boley nk amek pusing...

Ape nk buat. Aku dgn dy bkn ade pape pon. Asal aku nk pening2.

p/s: kje ngn assignment dh berbaris amek no. xde mood nk buat. malas!

It hurts

To think about it...

Yes, we are just friends.
U can choose with whom u want to be friends.
With whom do u want to go out.
I have no right to shackle u.
To nose into ur personal matter.

But to think about it...

IT HURTS!

p/s : mybe i'm not matured enough to differentiate it. dont break my heart.

Saturday, July 30, 2011

Weinen auf meine Schulter

Aber wenn du zu weinen wollen
Auf meine Schulter zu weinen
Falls du jemanden brauchen
Wen kümmert das für dich.
Wenn du traurig bist
Bekommst dich Herz kälter.
Ja ich deinem zeigen, was wahre Liebe tun kann.

Übersetzt von 'Weinen auf meine Schulter'
Künstler : Deutschland sucht den Superstar

p/s : Ich liebe dich. Mehr als du ahnst.

Friday, July 29, 2011

Harga

"Yang ni berapa?"

"Bagi RM5 je la"

Perkara yg biasa berlaku bile kite beli barang. Kadang2 dpt murah, kadang2 memang kite kena hentam. Geram!

Tapi..

Macam mane plak dgn harga sebuah perhubungan. Boleh ke kite letak satu nilai yg tepat - bersesuaian dgn nilai sebuah pehubungan tu. Tak kisah la hubungan dgn keluarga, kwn2 ataupon dgn kekasih hati.

TIDAK!

Hargai la setiap hubungan tu sebelum menyesal di kemudian hari. Benda yg dah lepas jgn dikenang. Jadikan pengajaran. Kite selalu tak hargai ape yg kite ade sekarang. Bile kite dah kehilangan baru nak menyesal. Cuba sebaik mungkin untuk tunjuk rasa kite hargai dlm sesuatu perhubungan tu.

Ingat, manisnya tetap ade!

p/s : esok site visit kt gua tempurung. mcm excited!

Blur

Makin menjadi-jadi. Entah camne bley jd camni pon tak tau la.

Parah. Ape yg org cakap dah mcm nk loading youtube lagu marry u pakai dial up pon ade. Tu pon susah nk faham lg.

Adoi!! Neuron2 lambat bersambung kot. Maklumlah umur pon dah lanjut. Kena minum susu DHA kot baru cerdas balik.

p/s : nak kena fight ni sape lg bnyk post. tengok la nnt =D

Thursday, July 28, 2011

Guten Morgen

Every Morning is a Wonderful Blessing from God,
Either Cloudy raining or Sunny shining.
It stands for Hope which gives us another start of what we call Life.
Have a Good Morning and good Day!

Tak Berapa

Kurang jelas. Main idea yg cuba disampaikan boley faham kot. But still not very clear.

Need a further explanation. Dah lanjut usia ni mmg lambat sikit. Blur je lbey.

The Truth

Hanya Allah yg mengetahui. Pray for the best. Kita hanya merancang, Allah yg menentukan.

p/s: ape pon yg Allah beri adalah yg terbaik untuk diri kite.

Wednesday, July 27, 2011

Stalking Jugak

Curious?!
Biasa la tu. Nak jugak tau sikit2 aktiviti harian. Bukan nak menyebok. Tp,,, 'CARE'....'SAYANG'

Just nak pastikan everything is fine. Bkn la smpai nk sruh conan bwk magnifying glass pg siasat. Haha. Risau ok!

p/s : x rase terbeban pon. x pernah rase susah. bukan la semua bnd nk tolg fulfill kan. mne yg mampu je. just nak make sure u r hepi. i'm hepi buat tu semua for u. x pyh la rase smpai cmtu plak ok.

KPO

Ape tu??
Kursus Pengurusan Organisasi

Kat mane??
Melaka Tropical Fruit Farm (Sungai Udang)

Bile??
16-19 julai 2011

Actually dh smggu. Tp bru nk cite. Aku dgn paksa rela kne la pg bnda ni. Mula2 tu mmg xbrp nk rajin. Ye la, dh la time cuti. 4 hari lak tu. Bg je la org tua berehat kt umah. Ditmbahkn pulak xde geng sgt. Nasib bdn~~

Tp, not bad jgk la. Sebab ~~~~ dpt jln2 melaka(nnt jd kg aku-amin). Explorace dy terbaek dr ladang. Sehari suntuk. Walaupon bertambah 'kecerahan' aku, tp enjoy. Mkn kt sne xpyh ckp. 6 kali sehari. Alhadulillah. Kalo hari2 bini aku buat cmni nnt mmg xdpt la maintain bdn slim aku.

Bagus jgk la at least bnyk blaja bnd baru. Ade la blaja siket2 psal pengurusan, kewangan, kepimpinan. Persedian utk keje nnt. Bagos!!
Overall - ok la jgk. dpt mkn bnyk durian b4 balik.
2nd time - x kot. cukup la tu

p/s : td jln2 cari 3 barang utk dy tp jmp 1 je. 2nd brg mcm dh jmp tp xtau betol ke type n bau dy. brg ke-3 ni mcm dh xkan jmp pon ye kot. at least dpt beli 1 bnd. ktne nk cari lg 2 brg ni?

Sunday, July 24, 2011

Yang Terindah

video ni istimewa untuk awak

p/s: ich glaube, ich möchte dich heiraten. ich meine es ernst. sicher nicht in naher Zukunft.

Wednesday, July 20, 2011

Majlis Anugerah Kecemerlangan FKA

Yesss!! (otw balik rumah.tu yg excited sngt)

Fuhh, baru rase betol2 free n ade mase nak update blog. Baru je balik KPO smlm n hari ni balik rumah.

Ok, nanti kite story2 pasal KPO. Sekarang nak cite pasal Majlis Anugerah Kecemerlangan Fakulti Kejuruteraan Awam. Actually 14 julai hari tu berlangsung, tapi sekarang baru ade mase nak cite.

Tema malam tu glamorous. Kaler hitam merah. Aku yang terlibat sebagai urusetia n pengambil hadiah malam tu tak tau nak pakai baju ape. Last2, malas nak fikir pakai la baju korporat kaler merah(baju urusetia).

Ramai jugak yang amek hadiah malam tu. Ade la 300++ students dari part 1 hingga part 6. Yg dpt Anugerah Naib Canselor(ANC) 10 orang tapi tak semua yang datang. Start pukul 8 habis dekat 11.30 jugak la.

Flow majlis ok la. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Malam tu alhamdulillah aku dapat dua anugerah; Anugerah dekan n anugerah pelajar terbaik untuk part 1. Memang bersyukur n hepi sangat3. Harap2 dapat maintain result sampai habis part 6.

Memang susah tapi tak mustahil. Kena berusaha lebih lagi. Kalau boley memang nak sangat dapat ANC. InsyaAllah. Aku jugak nak tengok result 'dy' improve untuk sem ni n sem2 akan datang. Aku nak tarik dy naik ke atas slow2. Itu janji aku sebab aku dah bg tau dy 'secret' aku.

p/s: gambar xley nak upload dalam blog gune phone. nnt tgk kat fb kalau rajin nak upload. balik rumah memang malas nak buat pape.haha. jumaat ni ade OPKIM. c u =)

Tuesday, July 12, 2011

Angliedern mit anderen

Heute, habe ich mit meinem freunde zum Einkauftzentrum gegangen.
Meine freundin war gefastet, aber die andere Person hat das Essen sehr viel gegesen.

p/s : es hat eine Weile, seit letzten Mal verbringe ich Zeit mit meiner ab-Mitbewohnerin =)

Sunday, July 10, 2011

Learning

I LEARNED SOMETHING THIS MORNING

p/s : pagi ni ade event

Saturday, July 9, 2011

Till The End

"Saya nak pegang tangan awak boleh?"

Waktu couple, bukan main lagi nak pegang2 tangan. Pantang lepa kejap. Dah macam kalau tak pegang orang lain curi tangan gf/bf dia tu. Benda yang dah sah2 haram sibuk nak buat. Romantik habis la tu konon.

Bila dah jadi halal waktu mula2 kahwin, still lagi la nak pegang2 tangan, romantik ape semua. Tapi bila dah beranak-pinak mula la semua tu dilupakan. Dah hilang ke'romantik'annya. Memang dah jadi macam adat orang melayu sekarang jugak sebenarnya.

At least, jangan la sampai tarikh2 penting pon dilupakan. Sambut la tarikh2 penting tu walaupon sekadar meluangkan masa makan bersama. Sensitif la sikit benda2 macam ni.

Tapi kan, nape kita tak maintain je romantik tu sampai akhir hayat. Kalau nak pegang tangan awal2 kahwin tu biarlah sampai hujung nyawa. Rasulullah SAW sendiri seorang yang romantik. So, kekalkan la till the end.

p/s : just peringatan untuk semua dan untuk diri sendiri jugak. nak jadi camtu jugak =)

Friday, July 8, 2011

Gift

"Your talent is God's gift to you. What you do with it is your gift back to God."

Thursday, July 7, 2011

Physic vs Life

In physic;

Energy cannot be created or destroyed. It can only be transfered or changed to another forms.

In life;

When you lose something, you gain something. When you gain something, you lose something.

Bila baca balik faham betol2, dua2 tu ade kaitan satu sama lain. Saling berkaitan, cuma kita je tak sedar.

Conclusion;

Physic = Life

PHYSIC IS LIFE!

p/s : test physic sabtu ni. takot!! wish me luck =)

Cuti

Hari ni time klas physic takde elektrik kat klas. So kitorg tak blaja sebab nak blaja kena guna slide.

"Ok tak pe la. Hari ni kita buat revision untuk test. Sy sebut je name sape2 org tu kena jwb pape soalan yg sy bg", dgn physco nye lecturer kitorg ckp dengan nada keseriusan ditahap tera.

Masing2 dh cuak ni. Semua muka kelam cari nota bwk kluar ape rase boley membantu.

Sorang2 dah kena. "Nurul ain nabilah... Mohd ezzumi... Fazrulillahi..."

Untungla kne awal2. Kne tny teori je. Dalam hati dah monolog dalaman ni. "Bila la aku nak kena ni". Cuak la jgk nma tak naek ni. Prasan jgk lecturer ni mcm aiming me. Dari dlu lg.

"Yg laen simpan nak jwb soalan calculation", tambah beliau..

Lg la cuak. Tggu pnye tggu...

"Ok la klas kite smpai sini. Kalau takde pape nk tnye boleh balik", dengan lancarnye dy menuturkan kata.

Fuhhhhhh!!!!! Lega

p/s : tajok entry takde kaitan pon. Tp esok p.pinang dng melaka cuti. So esok takde klas. Yeahh!!

Wednesday, July 6, 2011

Tulip 2

Smlm call number yg digoogle dlu. Berdebar jgk la nk tggu org jwb.

Tiba2 ade suara di hujung talian. "Hello, Bukit Larut".

Then tny dia ni tulip farm ke? Sedih + kecewa + rase down sikit la lepas dah plan elok2 org tu jwb...

"Owh tulip farm tu takde. Dh jd private. Diorg tak buat dah tulip untuk export". Lebih kurg cmtu la dy ckp.

Sedih.... Dah la letih dgn program pces.

Tak boleh la nak kawen.hahaha.

p/s : nak cari alternatif lain plak. kena gak try cari tulip ni.

Tuesday, July 5, 2011

Hope

We live because there is hope. It is not a dream but a way making dreams come true. You can’t change the past, but you can ruin the present by worrying about the future.

Wondering...

“In love, it is better to know and be disappointed, than to not know and always wonder.”

Monday, July 4, 2011

Allah's (SWT) Mercy

Narrated Abu Huraira:

I heard Allah's Apostle saying, "The good deeds of any person will not make him enter Paradise." (i.e., None can enter Paradise through his good deeds.) They (the Prophet's companions) said, 'Not even you, O Allah's Apostle?' He said, "Not even myself, unless Allah bestows His favor and mercy on me." So be moderate in your religious deeds and do the deeds that are within your ability: and none of you should wish for death, for if he is a good doer, he may increase his good deeds, and if he is an evil doer, he may repent to Allah."

(Sahih Bukhari)

p/s : trying to be a thankful person - much more than before..

Sunday, July 3, 2011

Kecewa

Tak seperti yang diharapkan. Boleh kate antara benda yang dinantikan tahun ni. Tapi bila dah tengok, rase sedikit kekecewaan di situ. Tak seperti dalam trailer(tengok trailer excited gila3) Arghh!!

Actually jumaat malam baru2 ni tengok Transformers 3 3D dengan rakan2 seperjuangan. Best la tengok action dy dalam 3D. Not bad la. Graphic tip top. Tapi kan ade something yg kurang.

Storyline dy kurang best. Ok jugak sebenarnye. Tapi ade scene yg kalau takde pon lg ok and ade part yg patut buat lg details. Typical Michael Bay kot. Action memang gempak, storyline so so je la. Berbeza pulak dengan Christopher Nolan. Graphic biase2 je tapi jalan cite best. Contohnya cite Inception. Suka gile. Feeling cite dy.

Ade jugak scene dalam Transformers rase macam nak nangis bila tengok. Contoh mase Ironhide mati and mase Autobots nak kena halau dari bumi. Geram gila3 kat Sentinel bila dy bunuh Ironhide. Dah la watak Ironhide sikit je. Gerammmmm!!!! Rase nak pegi bom Sentinel. Nasib last2 mati jugak di tangan Optimus.

Kalau nak compare dengan X-Men, memang suka lagi X-Men. Storyline dy memang sangat best!! Action and graphic pon not bad la. Pape pon bagi peminat Transformers kena tengok juga berakhirnya generasi Decepticons sebab Megatron pon dah mati(tak tau la kalau ade sambungan lagi)

p/s: banyak cite yg tak tengok lagi. tak sempat nak tengok kat wayang. nanti nak pegi cari DVD.

Saturday, July 2, 2011

Nape?

Tak tau asal rase macam ni..

Rasa sampai menusuk dalam hati. Bila feeling ni datang, rasa macam nak meletop. Tak tau macam mane nak control. Susah.

Is it for real? Kite tak tau kalau kite sayang orang tu selagi belom diuji. Macam test2 akademik tu kot. Entah la...

p/s: kalau betul kami ditakdirkan bersama, satukan kami ya Allah. I couldn't ask for more. At least for this moment..