Thursday, June 30, 2011

Count On Me

Bruno Mars: Count On Me Lyrics
Songwriters: Bruno Mars;Phillip Walter Lawrence;Ari Levine

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three, I'll be there
And I know when I'm needed
I can count on you like four, three, two, and you'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three, I'll be there
And I know when I'm needed
I can count on you like four, three, two, and you'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You know you can count on me like one, two, three, I'll be there
And I know when I'm needed
I can count on you like four, three, two, and you'll be there
'Cause that's what friends are supposed to do

You can count on me 'cause I can count on you

Wednesday, June 29, 2011

Busy2

Tut..tut... "sape plak call ni?"...

'fmly angah'.. Owh angah yg call. Rindu aku ke ni?? "assalamualaikum"... Owh mak rupanya. Sembang punya sembang mak tny,, "minggu ni tak balik ke?" dah 2-3 kali jugak mak tny soalan hangat ni.

"Minggu ni tak boleh la mak. Memang busy la mak(tak sampai hati nak cakap). Next week ade program dengan anak2 yatim. Cuti mid sem lagi 2 minggu kot baru balik"

"Owh takpe la. Maklumlah dah jadi abg long(mak gelak sikit). Saje je mak tny. Lagi pon minggu ni anak pakcik naik buaian. Dulu kat intec takde la busy macam ni"

Aaaaaaaa.... Tak tau nak cakap ape. Lepas tu cakap dengan angah pulak. "Abg long bila nak balik, haha. Busy je ni, macam mane nak jadi imam muda tahun depan(padahal dy tengah tengok imam muda.sje nk perli tu)."

Aishhh. Baru busy sikit aku dah macam ni. Tapi alhamdulillah takde la macam tak cukup tanah pulak. Ok je sebenarnye. Pengalaman lebih mendewasakan..

p/s: nak jadi rajin lepas ni.kalau boleh taknak buang mase benda2 laen.nak maintain result n yg plg penting nak tengok awak improve sem ni.insyaAllah sy akan tolg awak.

Tuesday, June 28, 2011

Busy

Penat + letih...

Baru masuk sem 2 dah jadi macam ni. Memandangkan aku terjoin Penang Civil Engineering Society atau lebih dikenali dengan PCES secara paksa rela, banyak la pulak tugasan yang diberikan. Dalam PCES ni aku memegang jawatan sebagai ketua exco akademik. Orang dah bagi, terima je la dengan rela dan jalankan tanggungjawab dengan sebaik mungkin.

Dalam seminggu 2-3 kali gak meeting. Kena pegi sane, pegi sini, jumpa orang ni, jumpa orang tu..macam2 la..

10 julai ni aku kena handle karnival sukan amal dengan rumah anak yatim. Benda ni pon tak settle lagi dah senior2 panggil meeting malam tadi nak bagi task untuk malam anugerah kecemerlangan fakulti. Nasib baik jadi urusetia biasa je. Kalau dibaginya jadi ketua, memang jadi malam anugerah kegelapan fakulti la jawabnya. Keja lain pon aku tak siap lagi.

Tapi bila dah diberi tanggungjawab kena la jalankan sebaik mungkin. Kite tak boleh nak merungut sebab nanti rugi tak dapat apa2. Dah jadi tak ikhlas pulak. So buat dengan hati yamg terbuka sebab kite dipilih pon sebab orang tau kite berkemampuan. Dah macam fardhu kifayah la kiranya ni. Berkhidmat untuk rakan2.

Risau pasal study....

Sem ni tak payah cakap pasal tutor la. Memang sangat2 sedikit yang berbuat. Hampir tak buat langsung pon. Dengan lab report yang dah
macam nak buat ensiklopedia pon ade. Revision pon memamg tak sempat langsung2 nak buat. Habis je kelas memang tak buka buku dah.
Tak tau la macam mane sem ni. Takot gila2 tak dapat maintain result. Hopefully everything will be fine. Takot~~~

p/s: setiap mase teringat kat dy. orang ckp kalau kite ingat kat orang tu, orang tu pon akan ingat kite. saya sayang awak..

Saturday, June 25, 2011

Mencari cinta

Seriously cuti mid sem ni ade satu plan 'mencari cinta'. Plan nak pegi cari tulip. Harap2 semuanya dipermudahkan sebab betol2 serious kali ni.

Tak tau macam mane boleh jadi sampai macam ni. Just harap sangat2 i'll be the first person yg bagi tulip hidop.

Insyaallah tempat dah tau. Cara nak pegi, kos, dan harga tulip tu pon dah dapat.

p/s: i'm deadly serious...

Cemburu

Betol ke orang ckp cemburu tu tanda sayang?
Tak tau la. Maybe betol la kot...

Kite boleh cemburu tp jgn la lebih2 sangat. Nanti orang menyampah pulak kat kite.
Sikit2 tu biasa la tanda kite sayang dy. Kalau tak cemburu langsung pon payah jugak.

p/s: asal la cite pasal benda ni.. actually tengah cuba belajar tak nak cemburu2 ni...

Wednesday, June 22, 2011

Tulip

Kalau sy bg awak tulip, awak nak kawen dgn sy tak?

Saya serious ni...

Sy btol2 suka awak. Tp sy tak de duit. Keje pon blom lg. Tp kalau awak sudi sy sanggup jd nelayan demi awak,, ckp terus terang dgn mak ayah awak.

Saya tak tipu!!!

p/s: rase nak terus kawen skrng jgk. Hari ni tak berapa sihat. Rase mcm nak demam.

Tuesday, June 21, 2011

Camping

Dah lama rasanye tak pg camping. Last time pg waktu form 5 kot. Dulu zaman muda2 memang excited nak pg. Banyak la jugak join benda2 yg lebih kurang camni. Sekarang rasa kemalasan tu dah mula muncul...

Dengan 'tak tersengaja' aku join la camping yg persatuan kitorang anjurkan. Honestly mula2 tu tak rajin nak pg. But then bila tau ramai classmate yg pg, dengan rela hatinya rajin pulak nak pg. Kitorang camping di Teluk Segadas, Pangkor selama 3 hari 2 malam pd weekend baru2 ni.

Memang best tempat tu walaupon tak ramai makhluk lain yg boleh dibawak bersembang sekitar kawasan tu. Aktiviti pon tak pack sangat and banyak benda yg membuatkan aku happy. Orang cakap kira macam 'sweet memory' la gitu. Kat sana dapat lebih mengenali someone which are special to me much2 better about herself.

Best jugak sebab dapat kenal dengan 'abang2' dan adik2 baru dlm persatuan kitorang ni. Tak pasal2 jugak nama 'abg long' dah melekat dalam satu persatuan. Tak kisah la korang nak panggil aku apa2 pon.

p/s: maybe ni camping yg paling best yg pernah turut serta. tak tau nak describe perasaan cmne. gamba len kali baru letak ok.

Thursday, June 16, 2011

Happy Birthday Adik!!

Hari ni 16 jun. So bersamaan dengan birthday adik. Dah 17 tahun rupanya dy ni. Tahun ni dah nak ambil SPM pon. Walaupon kite selalu gadoh dulu tp abang tetap sayang kat adik sebab abang dah takde adik lain.

Semoga adik panjang umur, murah rezeki, cemerlang dalam pelajaran dan jugak berjaya dunia akhirat. Semoga adik menjadi seorang muslimah yang solehah. SPM tahun ni insyaAllah adik akan lebih cemerlang dari abang. Belajar rajin2 ok!

p/s: td call emak cakap esok nk pg pangkor. ade jugak ckp pasal hati dan perasaan. "mak, kalo nak kawen skrng bley tak.hahaha"...gila!! Then mak kate "if it will be worth the wait, tggu je la that 'someone special' "... 0o0o0o0o...

Virus

Tak tau nak cakap mcm mane. Tiba2 rase mcm dihujani virus merah jambu. Sebenarnye memang kalau boleh tak nak fikir pasal hal ni tp sebagai seorang manusia yang berhati nurani memang susah nak elak. Tak nak fikir, tak nak fikir, tak nak fikir!!!

Tadi dengar lagu permata yang dicari. Dah cuba faham betol2 lirik dia. Sedih dan terharu. Tak tau la kalau kali ni betol2 serious ke ape. Semoga Allah menunjukkan jalan yang terbaik.


Permata Yang Dicari

Album : Insan Istimewa
Munsyid : De Hearty
http://liriknasyid.com


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

Lagu : Fahmi (o.p. DeHearty Publishing / s.p. NAR Publishing)
Lirik : Nurul Uyun Abdul Aziz (o.p. DeHearty Publishing / s.p. NAR Publishing)


p/s: Just tunggu dan doa yang terbaik. Sayanglah kerana Allah.

Tuesday, June 14, 2011

Keith Urban - I wanna love somebody like you

There's a new wind blowing like I've never known
I'm breathing deeper than I've ever done
And it sure feels good to finally feel the way I do
I wanna love somebody, love somebody like you.

And I'm letting go of all my lonely yesterdays
I've forgiven myself for the mistakes I've made
Now theres just one thing, the only thing I wanna do
I wanna love somebody, love somebody like you

Yeah I wanna feel the sunshine shining down on me and you
When you put your arms around me
You let me know theres nothing in this world I can't do

I used to run in circles going no where fast
I'd take one step forward and look two steps back
I couldn't walk a straight line even if I wanted to
I wanna love somebody, love somebody like you

Whoa here we go now
Yeah, Hey i wanna love you baby

Yeah I wanna feel the sunshine shining down on me and you
When you put your arms around me
Well baby there ain't nothing in this world I can't do

Sometimes it's hard for me to understand
But you're teaching me to be a better man
I don't want to take this life for granted like I used to do
I wanna love somebody, love somebody like you
I'm ready to love somebody, love somebody like you
And I wanna love somebody, love somebody like you (yeah)

Hey I wanna love you baby

Monday, June 13, 2011

€>#}~>¥*<>££

Tak boley nak tido....

Macam nak demam....

Sakit kepala....

Semua ade....