Tuesday, November 15, 2011

Bisnes@part time

Dah kenapa tiba-tiba nak cite pasal benda ni...

Entah.. Tiba2 je rase macam nak bisnes. Bukan la sampai nak bukak kilang. Saje je la nak bisnes kecil-kecilan. 

Tapi, tak tau nak jual nak ape. Ade cadangan?? MLM dan sewaktu dengannya memang tidak akan dilayan. Aku nak bisnes yg simple-simple je. Bila orang nak, datang beli kat aku. 

Actually memang dari kecik lagi aku suka bisnes. Dah macam-macam aku jual. Nak kata minat sebab banyak dapat duit, tak jugak. Tapi memang aku enjoy buat bisnes. Aku tauke, aku kuli. Bisnes aku, idea aku, modal, untung. Puasss!

Aku bukan jenis suka buat bisnes yang kena banyak cakap. Kena kempen orang beli. Memang tak la. Dulu pon bisnes yang memang orang akan beli tanpa kain rentang yang berkaler-kaler.

p/s : dah lame tak bisnes. dah patot start kumpul duit nak kawen.

2 comments:

PinQib said...

chehcheh nak kwennn dahh

muhammad fitri izzat said...

Doakan dapat kumpul duit cepat-cepat.