Tuesday, June 28, 2011

Busy

Penat + letih...

Baru masuk sem 2 dah jadi macam ni. Memandangkan aku terjoin Penang Civil Engineering Society atau lebih dikenali dengan PCES secara paksa rela, banyak la pulak tugasan yang diberikan. Dalam PCES ni aku memegang jawatan sebagai ketua exco akademik. Orang dah bagi, terima je la dengan rela dan jalankan tanggungjawab dengan sebaik mungkin.

Dalam seminggu 2-3 kali gak meeting. Kena pegi sane, pegi sini, jumpa orang ni, jumpa orang tu..macam2 la..

10 julai ni aku kena handle karnival sukan amal dengan rumah anak yatim. Benda ni pon tak settle lagi dah senior2 panggil meeting malam tadi nak bagi task untuk malam anugerah kecemerlangan fakulti. Nasib baik jadi urusetia biasa je. Kalau dibaginya jadi ketua, memang jadi malam anugerah kegelapan fakulti la jawabnya. Keja lain pon aku tak siap lagi.

Tapi bila dah diberi tanggungjawab kena la jalankan sebaik mungkin. Kite tak boleh nak merungut sebab nanti rugi tak dapat apa2. Dah jadi tak ikhlas pulak. So buat dengan hati yamg terbuka sebab kite dipilih pon sebab orang tau kite berkemampuan. Dah macam fardhu kifayah la kiranya ni. Berkhidmat untuk rakan2.

Risau pasal study....

Sem ni tak payah cakap pasal tutor la. Memang sangat2 sedikit yang berbuat. Hampir tak buat langsung pon. Dengan lab report yang dah
macam nak buat ensiklopedia pon ade. Revision pon memamg tak sempat langsung2 nak buat. Habis je kelas memang tak buka buku dah.
Tak tau la macam mane sem ni. Takot gila2 tak dapat maintain result. Hopefully everything will be fine. Takot~~~

p/s: setiap mase teringat kat dy. orang ckp kalau kite ingat kat orang tu, orang tu pon akan ingat kite. saya sayang awak..

4 comments:

Ismieraihan said...

Bila org tua mula membebel.... =)

muhammad fitri izzat said...

Ape plak tua. 'muda' lagi ni...

Ismieraihan said...

Biasa la tu.. sort of spilling type..
Chaiyok2... Org2 veteran + champi0n je yg mampu hadap semua bnda ni sekaligus

muhammad fitri izzat said...

Harap2 cmtu la. Tp still tkot sket..huhu..
Btw, thanx ye =)