Thursday, September 30, 2010

hai, nak berkenalan boleh?

tepat pkul 1.oo tgh hari bas bertolak dri Shah Alam. bnyk tugasan yg menanti aku kat umah. 10/10/2010 bakal jd ari yg bersejarah untuk abg aku. dy akan melangsungkan perkahwinan dgn pilihan atinya. aku bila plak?? mgkin msh awal lg utk aku fikirkannya. walaupon pd hakikatnya aku sering teringat pd 'DIA'. kalau ade jodoh xkemane...


sampai di stesen bas Ipoh, aku tggu bas ke kawasan umah aku plak. sambil2 tu, amek angin & betulkan sendi2 aku. sepanjang perjalanan aku tido je. penat dgn aktiviti hari sebelumnye. dlm aku sibuk2 membelek phone aku sementara tggu bas, ade seorg mamat ni dtg kat aku.


'DARI MANE NAK KEMANE??'

lebih kurg cmtu la dialog dy. aku pon jwb la dri Shah Alam. bkn maen bnyk lg soklan dy tny aku. mcm2 dy tny. aku pon dh rase laen mcm. aku rase umur dy dlm 30-an. pkai t-shirt berseluar jeans. siap berkopiah lg. tgk dri gaya dy mcm org bnyk merantau. last2, yg aku xtahan dy boley ckp

'SAYA XDE DUIT NAK BLIK GERIK NI. KALO ADE BG LA 2-3 RINGGIT'

aku terus je ckp xde duit. aku ckp duit aku nk blik umah pon ckup2. dy pon bt muka kesian dy. dy mintak lg. tp aku tetap xbg. b4 tu dy ade tny name aku. aku ckp name aku Rahman. ntah cmne aku terfikir name Rahman pon xtau. bila dy dh bosan mintak aku, dy pon pg dgn perasaan sayu. dri jauh aku tgk dy sembang dgn org laen plak.


xlame lpas tu bas yg aku tggu sampai. dlm perjalanan xde perkara pelik berlaku kecuali ade sorg indon ni pasang lagu kuat nak mampus gune phone dy. aku rase dy baru beli kot sebab mcm excited je.


lebih kurang pkul 6.30 aku sampai umah. rehat, tengok tv, makan & tido. esoknye aku dh kena pg rumah ke rumah anta kad kahwin. jiran2 xabis2 ingat aku yg nk kahwin. tp aku ckp abg aku yg nk kahwin. sampai ari ni tu la rutin harian aku.

6 comments:

Mohd Nor Quiyyum said...

mcm ak dlu la kna kt kl sentral haha

kukuchimachikumi said...

aq pn pnh kene kot,,tp dlm guardian kt cs..

gle ke die mntk duet nk repair moto die...

aq sje je wat2 x dengar pas2 tnye die kuat2 mntk duet ni tok pe...

ble rmai orng tgk,trus mamat 2 blah..

ingt aq bdk bodo ke...

:P

muhammad fitri izzat said...

dh nsb badan..
tp cite ko lg klakar la faten

little black dress said...

suka suki je mnx duit kt org...
hurm...

padle said...

bagi je la tom...2 inggit je kot...

muhammad fitri izzat said...

kalo OKU mmg la bg
ni mslhnye chat walafiat.muda,kuat,tegap lg
ape slhnye dy cari keje